Chat with us, powered byLiveChat
Henriette Frisenberg Sundgaard

Henriette Frisenberg Sundgaard

Kveldsmaten er kommet for å bli

Postet av Henriette Frisenberg Sundgaard den 16. Mai 2018

Nå blir det mer kveldsmat etter skitrening

Leder i Søre Ål IL, Håvard Selbæk, og iniativtager til kveldsmatprosjektet, Camilla Aasen Mæland, tok mandag 14.mai i mot en gave fra Bjørn Warnar og Sparebankstiftelsen DNB på kr. 70 000. Vi er utrolig takknemlig for at stiftelsen ser verdien av arbeidet som gjøres, og at de med dette bidrar til at det blir enda bedre.  

Selbæk, Mæland og Bjørn Warnar fra Sparebankstiftelsen DNB
Selbæk, Mæland og Sparebankstiftelsen DNBFormålet med prosjektet å bidra til god folkehelse gjennom å servere sunne måltider i et sosialt miljø i etterkant av skitreningene. Måltidet er gratis for alle som deltar på skitreningen. Det er i tråd med Helsedirektoratets kostråd, og gir et likeverdig tilbud også til de barna som trenger tilpasset mat pga  religion eller matvareallergier m.m..  

Kveldsmatpraten er et viktig samlingspunkt i klubben, og en stor motivasjonsfaktor som gjør at skitreningen oppleves som mer attraktiv for barna. Fram til nå har dette vært dugnadsdrevet av et fåtalls personer. Søre Ål IL har et ønske om at kveldsmatpraten integreres som en mer permanent del av idrettslagets aktiviteter. Gjennom utvikling av oppskrifter, rutiner, inspirasjonskurs for dugnadsgjengen, samt praktiske matkurs for barn/ungdom og foredrag for foresatte, løftes mat, ernæring og måltidsfellesskapet opp som en betydningsfull arena for folkehelse, på lik linje med fysisk aktivitet.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline