Chat with us, powered byLiveChat

Sørumsand 2 - Flisbyen B 0-0

Postet av Kenneth Østrem Solstad den 5. Apr 2019


Endelig seriestart! Etter litt GPS-kluss blei vi noen minutter forsinka til oppmøte på Sørumsand kunstgress. Inne i det som føltes som en veldig liten garderobe satt resten av laget, og for et fantastisk syn. Samtlige hadde fått utdelt sort overtrekkstøy (bukse og genser). Og siden vi var litt sent ute hadde samtlige rukket og skifte. Damn, det så bra ut. Ikke nok med det, nye bagger, en nydelig ny hjemmedrakt m/ shorts og borte drakt m/shorts. Alle gutta var strålende fornøyde, det føltes ut som jula kom tidlig i år!

For en av oss betydde nok detta litt ekstra. Etter å ha sliti med en hullete drakt i flere sesonger nå, med et  løst draktnummer som har forandret seg fra kamp til kamp, har de høflige forespørslene om en mulighet for å få en ny drakt kommet stadig hyppigere. Det var derfor en preget og rørt Tommy Huuse som åpenbart slet med å holde følelsene under kontroll. Iført sitt nye tøy var han et eneste stort glis, samtidig som vi som stod nærmest kunne skimte en liten tåre lengst inne i øyekroken.


Tommy Huuse, her iført den gamle drakta, fra en tid tilbake da han faktisk kunne la seg avbilde i den gamle drakta.Etter å ha kost litt med det nye tøyet var det påtide å rette fokuset over på kamp. Etter å ha blitt slått ut av Sørumsand 2 i semifinalen i Obos-cup visste vi at vi stod ovenfor en voksen oppgave. Positivt var det dog at vi denne gangen stilte en mye sterkere tropp. Av de nye fikk både Tom og Alex tillit fra start. Vi stilte også med nykomponert stopperpar i Erik og Solstad. Bjørnar, med en litt uvant rolle på venstrebacken, var før kamp litt bekymret over at han mangler en venstrefot. Inntil han gikk ut med skade mot slutten av første omgang, var han i mine øyne vår beste spiller. Med PC skada og Kristian i Løvenstad tok Dennis ansvar mellom stengene, hvor han med tryggehet bokstavelig talt stengte buret. Laget og troppen:Taktikken var som vanlig bygd opp rundt et høyt, kollektivt press. I Alex og Tom har vi fått inn gode ballspillere, så selv om Joakim var tilbake på topp, ønsket vi for det meste å prøve og spille fotball. De siste ordene før dommeren blåste igang var de evige, men alltid like relevante ordene fra vår kaptein, om at innsatsen må være tilstede og at vi skulle tråkke til fra start. Med andre ord, på tide å grise til den nye hvite drakta!

Flisbyen tar godt grep om kampen fra start. Vi vinner duellene, er raskt oppi Sørumsand-spillerne, og nekter dem tid og rom til å finne på noe som helst. Framover lykkes vi blant annet et par ganger med å sette opp Skarnes i god posisjon på høyresiden. En av gangene drar han seg innover forbi backen deres, og fra ca 20 meter prøver han å curle ballen i vinkelen med skeiva. Sikte var imidlertid ikke stilt inn, og skuddet ender opp som keepermat. Likevel viser vi gode tendenser.

Etter en god åpning kommer Sørumsand mere med, og det er de som skal være farligst frampå i første omgang. En pasning i bakrom, hvor vi ikke faller av tidsnok, ender opp med at spissen deres er på vei igjennom. Erik ser seg nødt til å legge han i bakken rett utenfor sekstenmeteren. Frustrerte Sørumsand-spillere tar seg til hodet da dommeren "kun" trekker opp det gule kortet. Og helt ærlig - vi er nok ganske heldige der.

Etter å ha vært best de første femten tilhører det neste kvarteret Sørumsand. presset vårt virker imot oss, da de litt for enkelt trer opp i mellomrommet, spesielt på deres venstre side. Vi sliter med avstandene i laget vårt og gir de for stor plass. Samtidig er det tidvis komi-timen bakerst, hvor vi i forsøk på å spille oss ut flere ganger gjør grove pasningsfeil. Vi forærer Sørumsand store muligheter, men enten rydder vi opp igjen, ellerså er vi heldige med et par offsideavgjørelser, hvor vi overhodet ikke har kontroll.

Det siste kvarteret klarer vi å luke bort disse feilene, samtidig som vi ikke har gitt opp helt å spille fotball. Vi klarer å sette sammen noen gode angrep, hvor vi har flere trekk i laget. Likevel spiller vi oss ikke til større sjanser enn skudd fra distanse, hvor Joakim til slutt er nærmest. Vi har også noen forsøk på gjennomspill i bakrom, men disse blir litt for upresise. Positivt er det at vi klarer å heve oss, men det største grepet kommer i pausen. 

Dommeren har også markert seg i første omgang, ved å gi Ruben og en Sørumsand-spiller gult kort for munnbruk. Begge kortene virket veldig strenge, da jeg mener dommeren må tåle en spontanreaksjon uten de skarpeste glosene, men dommeren var av en annen oppfatning.

Vi bestemmer oss for å legge oss litt dypere, og blir mer kompakte. Vi gjorde samme trekket i pausen mot Lørenskog, da vi stod ovenfor et ganske likt kampbilde. Den gang resulterte det i at vi både fikk mer kontroll defensivt, samtidig som vi fikk gunstige brudd og større rom å kontre i.

Det tar ikke lang tid å se at vi framstår langt mer komfortable i andre omgang. Vi har plutselig få problemer med å demme opp for det Sørumsand har å by på. Der rommene i første omgang ble for store, og usikkerheten om hvem som skulle tette de like så, er avstandene mellom- og innad i pressleddene mye tettere. Sørumsand prøver å trille rundt, og vi skyver. De slår langt, og vi faller av. Vi kommer opp i duellene, og vi vinner duellene.

Vi får også noen fine brudd og kampbildet har endret seg til at det nå er vi som kapitaliserer på Sørumsand sine feil.  Vi er dessverre fortsatt litt for upresise på den tredjedelen, så det blir med "nesten". 

De siste tjue minuttene skaper vi tre store sjanser. Den største kommer etter at Solstad plukker opp en andreball på egen banehalvdel. Joakim ligger å vaker ute til høyre, med et gigantisk bakrom. Han fosser framover, og slår inn hardt og lavt mellom keeper og forsvarer, til Hungnes som kommer i fullt firsprang. Dessverre fyker ballen en meter til side for mål. Like etter byttes rollene når Hungnes serverer. Joakim må litt tilbake å hente for å avslutte, men ballen vil ikke inn idag.

I en ganske så sjansefattig kamp blir det også noen tøffe situasjoner utover i andre omgang. Kampen bærer preg av at enkeltsituasjoner og små marginer kan komme til og avgjøre, og det tråkkes til deretter.

Med bare et par minutter igjen å spille havner vi en sjelden gang i ubalanse. Sørumsand fosser framover og er i ferd med å bygge opp en skummel kontring. Ruben bestemmer seg for å stoppe forsøket før det blir ordentlig farlig, og gjør dette effektivt med et skikkelig livtak. Situasjonen trigger Sørumsandspilleren og det koker litt nå, med mange spillere som skal bort å ta litt på hverandre og si hva de mener. Til tross for temperatur, så var det ingen som gikk over streken for hva som skal kunne aksepteres på en fotballbane. Undertegnede var selv så opptatt med å få bort Sørumsand-spilleren, at jeg først i garderoben etter kampslutt blei gjort oppmerksom på at Ruben fikk sitt andre gule og marsjordre. Ruben tok en for laget idag. Det betyr dessverre karantene i kampen mot Bjerke 2 kommende torsdag. 


Et minutt senere er det en ny situasjon hvor en Sørumsand-spiller er misfornøyd m dommerns avgjørelse, og sparker bort ballen. Dette var samme mann som fikk gult for munnbruk i første omgang, og av med han også.  

På overtid er det Sørumsand som er framme. De biter seg fast nede ved cornerflagget, med flere gufne innkast inn i vår sekstenmeter. Men da vi til slutt får klarert skikkelig, blåser dommeren av og poengdeling er et faktum.

Etter kampen var laget meget fornøyd med prestasjonen i andre omgang. Ikke at det stod på innsatsen i første omgang heller (den var som alltid(!) forbilledlig). Men måten vi lå på som et lag når vi forsvarte oss, gjorde det tidvis fryktelig vanskelig å være enkeltspillere. Kreditt til trenerne som spør og lytter til hvordan vi opplever kampen der ute, og nok engang tar gode grep i pausen, som gir oss bedre betingelser for å lykkes i andre.

I hele andre omgang syns jeg vi var veldig konsentrerte og nøyaktige i det defensive og har god kontroll. Samtidig har vi fortsatt litt å gå på i den offensive biten av spillet, men dette kommer!  hva angår pliktoppfyllenhet og innsats virket det som om gutta spilte med æren på spill idag. Samtlige som startet på benken, (med unntak av Ivan og Tolfsen) avsluttet på banen, og bidro med det til at vi gjorde en god andre omgang. Ros også til Dennis som tok på seg keeperhanskene igjen. Han tar det han skal ta, men er gjennomført trygg og solid. 

Det er også på sin plass å gratulere Tom, Alex og Kjell-Arne med en godt gjennomført debut idag. Gutta kommer til å bli en flott tilvekst til laget!

Kommende torsdag er det ny kamp når vi tar imot Bjerke 2 hjemme på kunstgresset. Dette to dager etter at      A-laget møter Bjerke på samme bane. Vi satser på å sende Bjerke tomhendte hjem x 2, med ikke annet enn et aldri så lite hestekompleks!Tom, Alex og Kjell-Arne. 
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline