Flisbyen B - Hvam 1-4 (1-1)

Postet av Kenneth Østrem Solstad den 12. Jun 2019

To dager før kampdagen, hadde vi trening i LSK-hallen. Da orienterte også Ivan og Tolfsen oss om kampplanen mot Hvam. Defensivt var det mye som før med presset vårt osv.  Forskjellen var at vi overhodet ikke skulle prøve å spille oss ut. Vi visste at Hvam ville presse høyt, og kula skulle derfor opp på spiss, eller gjerne i bakrom. Minst mulig risiko i oppspillsfasen, for så å kjempe om første- og/eller andreball på deres banehalvdel.

Øyvind skulle sammen med Martin ha "kælke-ansvar".  Joakim var oppspillspunkt på topp, mens raske spillere som Hungnes og Marco skulle jakte stuss og bakrom. Det stod virkelig ikke på forberedelsene, da Øyvind og Bjørnar brukte en halvtime av tirsdagens trening til utelukkende å trene på "kælk".Med årets klareste taktikk, gikk vi ut for å spille primitiv, men forhåpentligvis effektiv, rævafotball. Og vi skulle også lykkes med mye. Hvam viste også tidlig hvorfor de topper tabellen. Mot et ganske så kompakt Flisbyen-forsvar, tok de seg tid til å vende spillet, flytte opp backene sine og bruke mange trekk, om de ikke fant en rask mulighet.

Til tross for Hvam-dominans, skapte heller ikke serielederen mye. Fordelen med kælken var at vi fikk god tid til å organisere oss defensivt. Ulempen var at vi aldri fikk noe ut av den. Det var stort sett som å forære Hvam muligheten til å starte et nytt angrep, og vi ble således løpende mye imellom.

Selveste "kælke-generalen"vår, Øyvind, var uheldig og pådro seg en strekk tidlig i første omgang. Med Erik på benken hadde vi god dekning på stopper-plass. Verre er det at det går mot et lengre skadeavbrekk i det som skulle bli den første skadefrie sesongen.
Vi ønsker Øyvind god bedring! Ikke så altfor blid, eller fornøyd her, og det har neppe noe med kaffe'n å gjøre.Etter en sjansefattig halvtime skulle Hvam få hjørnespark. Det slås hardt og lavt mot første. Jeg ligger i ryggen på en Hvam-spiller, men ballen forsvinner forbi oss begge, med muligens en liten retningsforandring. Den harde serven treffer så en ulykksalig Huuse, før den finner egne nettmasker.  Et hendig uhell som kunne skjedd hvem som helst, samtdiig som det for ordens skyld skal understrekes at det var Huuse som var sist på ballen, og ikke Solstad, slike det står på fotball.no.

Førsteomgang bydde på mange stopp. Vi var oppe i duellene, og la lite i mellom. I en periode var det nesten ikke en duell, uten at en Hvam-spiller endte i bakken - etterfulgt av et frispark. Noen var sikkert greie, og noen var av den billige sorten. Til slutt følte nok dommeren at han også måtte dra opp kortet. Uten at det var noe styggt, sa dette kortet noe om innsatsen vi la ned, og at vi hele tida var å tråkka de litt på tærne, og kakka dem litt i leggen. Og til tross for at vi lå under, var det Hvam spillerne som var frustrerte.

Frustrasjonen skulle ikke bli noe mindre da vår tidligere topscorer viste at han fortsatt har det i seg. Alex A. og Kjellemo jobber steinhardt og vinner ballen på deres banehalvdel. Kjellemo slår hardt inn mellom forsvar og keeper, der Joakim kommer inn fart. Han sa selv at han kontrollerte den til motsatt side av der keeper gikk, og i bakgrunn av gamle meritter får vi la tvilen komme han til gode. Mål blei det ihvertfall.
Noen vil si det var på tide at den gamle storscoreren fant veien til nettmaskene igjen. Det var tydelig å se at de kun var et lag som var fornøyd da dommeren blåste for pause. Men selv om vi fikk utlgningen vår, skapte vi fryktelig lite i første omgang.  Det gjorde heller ikke Hvam. Dessverre skulle vi ikke klare å holde konsentrasjonen eller intensiteten i forsvarsspillet oppe i andre omgang.


 


Pausepraten var av det positive slaget. Hva Marco dreiv med er det bare Marco som vet.
Vi hadde ikke spilt lenge før Hvam straffer oss knallhardt. Etter vårt innkast gir vi bort ballen og er treige i omstillingsfasen. Med en smart bevegelse, stikker spissen deres inn bak forsvaret vårt, som blei stående for høyt uten press på ballfører. Stikkeren igjennom er presis, timinga god og likeså er avslutninga.

Kampen avgjøres etter en feilpasning av undertegnede, som gir Hvam en alle tiders mulighet. Nok engang blir vi knallhardt straffa, og det gjør vondt å se mulighetene forsvinne etter den innsatsen vi hadde lagt ned. Det var også vondt å føle seg som syndebukk, da en dårlig avgjørelse, og en dårlig utføresle koster oss kampen. Men sånn er fotball, og livet går videre.

Undertegnede havnet også i dommerens bok, etter en frustrasjonstakling, i det som må få kalles et øyeblikks galskap. Selv om jeg har sett styggere taklinger, skal jeg overhodet ikke forsvare den. Det var min første av den sorten i hvit trøye, og forhåpentligvis min siste. Heldigvis virket det å gå bra med Hvam-spilleren, som etterhvert kom seg på beina igjen.

Vi gjør et forsøk på å hente de igjen, hvor Marco kommer nærmest. På en corner "ruver" Marco høyest(!) og får til et godt hodestøt. Keeperen deres er sjanseløs, men kula smeller i tverliggeren og ut.

Etter dette makter vi ikke skape særlig. Avstandene blir store som konsekvens av at vi jakter mål, og Hvam setter sin fjerde etter en kontring. Det hadde vært moro å kunne fighta helt inn, og sett hvordan vi hadde stått distansen om kampen hadde vært jevn. Men mot serielederen må vi være skjerpa hele veien, skal vi kunne hente noe. VI får ihvertfall et forsøk til, så får vi se da..

Nå venter to meget harde returoppgjør mot Sørumsand 2 og Bjerke 2, før Flsibyen B tar sommerferie! Det første oppgjøret mot disse to lagene ga oss 4 poeng, etter to veldig jevne oppgjør. Antageligvis blir det to nye tette oppgjør, hvor små detaljer og størst vilje/innsats vil avgjøre.

Også takk til Dennis for bilder fra kampen! Flere følger under.
Tommy Engh Huuse


Det kan virke som at Ruben har tatt plassen til Øyvind.


Marco var nære å gi kampen nytt liv på 1-3.  Skarnes med sitt blodige kne ga som vanlig alt.Vann er godt!

Chris (har 3 gule kort) unngikk gult kort, og utsatte karantena si ihvertfall med en kamp! 


Kjell-Arne kom inn for Huuse i andre omgang.

Gutta feirer 1-1 rett før pause.

Den "kælken" husker jeg utilsikta fant vei opp i ansiktet til Hvams storvokste midtbanespiller. 

Ruben sliter litt med ryggen, da er det greit å gi ungdommen muligheten!

Sedvanlig samling før dommeren blåser igang. BYEN!


"Pretty fly for a white guy."
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline