Chat with us, powered byLiveChat

Friluftslivets år markert 10.mai

Postet av Bjørn Arild Harelund den 16. Mai 2015

I Friluftslivets år 2015 markerte Tistedalen Friluftslag dagen søndag 10.mai

Stedet var Oreid grustak, Sommerro og det var Barnas Turlag og orienteringsgruppa i TFL som stod for opplegget. Til tross for en god del regn på morgenkvisten, så ble det lysning i skydekket og nærmere 100 små og store fant veien inn i det nedlagte grustaket. Det er over 10 år siden det var virksomhet i grustaket og beplanting av furu i åssidene har gjort gropa og høydene rundt til et yndet turområde for hunde luftere og trimmere. Det er gode stier rundt hele gropa, og såpass kupert terreng, gir både utsikt utover mot Idd kirke og Femsjøen.

I år har TFL satset på turorientering for familie - barn i området Oreid grustak, Måstad og Vold Skog. Mange benyttet sjansen til å prøve denne søndagen. Og i fellessamarbeidet med Gimle IF, Halden Skiklubb og Idd Sportsklubb, fås enda flere turorienterings alternativ ved å kjøpe turorienteringskonvolutt (kr 75) for familie og barn. Fellessamarbeidet har www.tur-o-halden.no som nettadresse. Her kan også leses om utsalgsstedene for kjøp av konvolutt av mer utfordrende kart til kr 250.

Videre hadde vi flere aktiviteter som elektroniske brikkeløp. Det er en morsom greie for barna. En merket løype på ca 400 m med 5 orienteringsposter. Når man starter med en elektronisk brikke, så registreres tiden på og mellom hver post. Ungene er svært opptatt hvor lang tid de tar på runden. Det var 42 som prøvde seg.
2 kg pinnebrød deig gikk med over bålpanna. Det er alltid stas å spikke sin egen pinne til å steke pinnebrød som snurres rundt pinne.
Andre leker som å finne 5 ting i naturen i ulike farger var ikke helt lett så tidlig i mai.
Potetløp og taulek var andre slagere, mens kaste på stikka - var en morsom greie for hele familien. Det er en gammel lek, spesielt populær på 1950-60 åra, da den store, brune femøringen fremdeles fantes.
I dag kan vi bruke 5- krone. Enkelt med 5 mynter hver og den som kommer nærmest streken på bakken, har vunnet.
Så da vi pakket sammen etter 3-4 timer, var konklusjonen: Ikke dumt med friluftsdag i nærområdet der folk bor.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline