Ny dag nya möjligheter.

Postet av Glenn Leif Ståhl den 30. Aug 2015

Kvällen dagen efter Raufoss förlusten har massor av tankar passerat, intryck skall sorteras samt sorgen skall lägga sig. Vi ville, vi trodde och vi önskade men det blev inte den underbara augusti lördag som vi hoppades på, åtminstone inte med haldenser ögon. Dagen har präglats av många tankar rörande min egen prestation, kunde eller borde jag gjort något annat? Fel formation, startade vi med fel lag eller var matchplanen helt fel? Svaret kommer jag nog inte att få, men det är viktigt att evaluera sin egen prestation både på goda som dåliga dagar.

Tittar vi på kampen specifikt igår är spelet på plan jämnt, en kamp med lite chanser och relativt dåligt tempo. Varför vinner då Raufoss och inte Kvik? Jag skall försöka ge min syn kortfattat här,
en toppkamp mellan två väldigt goda lag handlar om detaljer, små små detaljer. Som exempel ca 7 min innan Raufoss gör 0-1 har vi en fantastisk möjlighet efter en kontring där vi kommer 3 vs 1 men är inte tillräckligt skickliga att omsätta den jättemöjligheten i mål, istället ur det tomma intet smyger Lysvoll in mellan Dardan och Ardi på ett inlägg från A. Henningson och bröstar in målet. Utan tvivel ett väldigt dåligt försvarspel av Kvik, detta sagt med respekt mot Henningson och Lysvoll som ordnade ledningen. Detta passade Raufoss perfekt, att kunna ligga lågt och gå på kontring.
Hade vi gjort 1-0 skulle Raufoss tvingats fram och matchbilden hade blivit något helt annan.
Vi var oxå tydligt för dåliga i våra taktiska val med boll den sista 3.e delen men hade också tekniska brister vid sista avgörande passningen. Detta också pga ett bra försvarsspel hos motståndaren.
Hur långt kvalitetsmässigt är vi då efter Raufoss? Ser vi efter 180 min i spelet på plan är vi i princip lika bra, men Raufoss är solida och robusta defensivt men framförallt har dem enkelt spelare som kan avgöra matcher typ Lekaj, men också en god uppspelspunkt i Henningson som stark och tung.
För att inte glömma mittfältsgeneralen Gondra. Vi skall heller inte glömma erfarenheten som finns efter 4 års toppkamper betyder också sitt. Raufoss är ett väldigt bra lag med fina individualister som kryddar kollektivet. Då brukar oxå resultatet bli bra.
Vi är inte riktigt där än men vi vet var vi skall och vi är på god väg.

Nu skall vi ladda om batterierna och låta Notodden få betala priset i helgen som kommer,
med ett äckligt disciplinerat försvarspel samt ett lag som löper som om det vore den sista kampen dem skall spela. Vi har alltid slagit tillbaka efter förlust och aldrig förlorat 2 matcher på rad och det tänker vi inte att börja med nu heller. Det här går på stolhet och ära samt en intern justitia i gruppen att aldrig någonsin vika ned sig. Vi skall stå samman och slå hårdare tillbaka.

Vi har under hela säsongen lagt fokus på prestation samt utveckling, men i modern
tid är 52 poäng rekordet efter färdigspelad säsong och det skall vi gå för. Ja, vi har många tuffa
kamper kvar, men om vi presterar på det nivå jag vet att grabbarna kan kommer vi att
plocka många poäng de sista kamperna.
Vi skall oxå självklart gå för att bli bästa östfold lag i avdelningen:) Vi är mitt uppe i en säsong som är fantastisk på många sätt, vem hade vågat hoppas på 4:e rundan i cupen eller kamper om uppryck för några månader sedan? Jag ger er mitt hedersord att vi skall blöda för dräkten de sista kamperna så summerar vi säsongen därefter. Tusen tack till dere som var på kampen senast, det värmer och vi hoppas vi ses snart igen:)

Glenn


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline