Nu närmar det sig....!

Postet av Glenn Leif Ståhl den 26. Mar 2016- Vad närmar sig tänker du? Nästa påsk pils eller att hämta lite mer ägg till maten??

- Nej, det jag tänker på är seriestarten, start 11´rn mot Baerum, gruppdynamiken samt den hierarkiska positioneringen hos de nya börjar sakta ta form men också irritationen för att barnsjukdomarna fortsatt inte var helt borta i kampen mot Örgryte IS.

En lång mörk försäsong lider mot sitt slut och 9 träningsmatcher har spelats, motståndet har noga valts både för att i vissa kamper möta lågt stående motståndare för att fokusera på bolltempot samt numerärt överbelasta vissa ytor i banan. Men vi har har framförallt avsiktligt mött mycket bättre lag i år för att tvinga oss själva att vara 100% skärpta hela tiden. Detta har gett blandade resultat, kontentan är tydlig, fuskar vi någonstans blir vi omedelbart straffade. Learning by doing! Vi har en väldigt hög högsta nivå generellt men behöver fortsatt lägga bort de mest simpla positioneringsfelen samt kommunikationsbristerna. Om och när vi gör det är vi ett lag som kommer att bli väldigt svårt att slå och detta visade vi inte minst i gårdagens kamp mot Örgryte IS. En kamp där vi levererar årsbästa sett till prestation samt motståndare och där vi har full kontroll i 55 min men där sedan 8 min ödelägger hela intrycket, frustrerad och förbannad var både jag och gruppen igår, men sett på längre sikt var detta det bästa som kunde ske! Med det menar jag att vi visar mot ett lag som gjort väldigt starka resultat i vinter att när vi är som bäst är vi lika goda men också att om vi släpper oss ned bara 2-3% blir vi omedelbart straffade. Detta är elitfotboll. Välkommen till dit vi skall!!

Nu har vi 2 veckor till seriestart, veckan som kommer skall vi finputsa försvarspelet samt positioneringen med det. Men framförallt jobba med relationer offensivt och vilka ytor vi skall hota in i, självklart beroende på var boll och motståndare är. Sista matchen innan seriestart är mot 08 Sarpsborg på Sarpsborg Stadion 17:30 4 april. Hoppas vi ses där!

Njut påsken!

Hälsningar från Stockholm

Glenn


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline